Kacsamell szedermártással

Az egzotikusan fűszerezett boros mártás ízhatása miatt különleges alkalmakra ajánljuk

Hozzávalók
4 db kicsontozott kacsamell bőrével együtt (egyenként kb. 18 dkg) só és fekete bors 5 evőkanál szederlikőr 5 evőkanál vörösbor 1 db kis narancs 30 dkg friss szeder 2 csapott kiskanál étkezési keményítő 0,25 kiskanál kínai ötfűszer keverék 0,5 fahéjrúd ízlés szerint 1 db csillagánizs

Elkészítés
1. A kacsamellekről lefejtjük az esetleges hártyákat, a bőrt keresztirányban bevagdossuk. Az ötfűszer keveréket összekeverjük sóval és borssal, és bedörzsöljük vele a húst.

2. A likőrt, a bort, a fahéjat és ízlés szerint a csillagánizst beletesszük egy kis fazékba. A narancsot forró vízben alaposan megmossuk és a héját a fazékba reszeljük. Az egészet felforraljuk.

3. Közben serpenyőben a kacsamelleket zsiradék hozzáadása nélkül 4–5 percig sütjük, míg a bőrük megpirul, és elegendő zsír képződik a húsos oldal sütéséhez. A húst megfordítjuk és 5–6 percig vagy még tovább sütjük. A megmaradt zsírt leöntjük a húsról.

4. Amíg a hús sül, a szedret leöblítjük és a boros keverékbe tesszük. A narancsot kifacsarjuk, és a lé felét is beleöntjük. Újra felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon a mártást 5 percig főzzük. A maradék narancslevet összekeverjük a keményítővel.

5. A szedret szűrőkanálba öntjük, majd egy tálban félretesszük. A leszűrt levet visszaöntjük a serpenyőbe, és belekeverjük a keményítős narancslevet. Felforraljuk és besűrítjük. A szedret beletesszük és felforrósítjuk. A megsült kacsamelleket felszeleteljük, és ráöntjük a szedres mártást.

Tipp
Vágjunk össze kis kockákra főtt újburgonyát, és keverjük össze sűrű tejföllel.

Vote it up
172
Tetszett?Szavazzon rá!