Kakaós brownie dióval

Nincs mit ünnepelni? Ürügyet mindig lehet találni, aztán már csak meg kell sütni az ünnepi süteményt

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
10 evőkanál Rama 30 dkg cukor 7 dkg kakaópor 2 evőkanál víz 1 kiskanál vaníliakivonat 0,25 kiskanál só 2 db tojás 7 dkg liszt 10 dkg dió

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Egy 20x20 cm-es sütőformát kibélelünk alufóliával úgy, hogy a szélei 6-8 cm-rel túlnyúljanak a forma peremén.

2. A Ramát közepes lángon megolvasztjuk, majd amikor már habos és enyhén megbarnult, a tűzről levéve hozzákeverjük a cukrot, a kakaóport, a vizet, a vaníliát és a sót.

3. A masszát 5 percre félretesszük, majd folyamatos kevergetés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, majd az apróra vágott diót, és a sütőformába kanalazzuk.

4. A süteményt 25-30 perc alatt készre sütjük, majd amikor kihűlt, a fólia segítségével kivesszük a formából, és kockákra vágjuk.

Vote it up
76
Tetszett?Szavazzon rá!