Hozzávalók
3 dkg élesztő • 2 dl langyos tej • 5 dkg cukor • 35 dkg liszt + a formába • 1 csipet só • 0,5 db citrom reszelt héja • 0,5 kiskanál vaníliakivonat • 5 dkg puha vaj + a forma kikenéséhez • 2 dkg kakaópor
Elkészítés
1. Az élesztőt elkeverjük a cukros tejben, és néhány percig melegebb helyen pihentetjük.
2. A lisztet összekeverjük a sóval, a citromhéjjal és a vaníliakivonattal, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és tésztává dagasztjuk.
3. A tésztát két részre osztjuk, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és 2 evőkanál vizet, majd a kétféle tésztát külön-külön kelesztjük.
4. Belisztezett felületen mindkét tésztát 25x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egymásra helyezzük őket és szorosan feltekerjük.
5. Ezután a tésztát egy kivajazott és kilisztezett formába tesszük úgy, hogy a tekercs két vége összeérjen. Egy ideig még tovább kelesztjük, majd 160 °C-os sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás