Kakaós kuglóf

Íme, a békebeli kávéházak kedvelt süteményének egyik legnépszerűbb változata. Szemernyit sem veszített a varázsából

Hasonló receptek

Hozzávalók
3 dkg élesztő 2 dl langyos tej 5 dkg cukor 35 dkg liszt + a formába 1 csipet só 0,5 db citrom reszelt héja 0,5 kiskanál vaníliakivonat 5 dkg puha vaj + a forma kikenéséhez 2 dkg kakaópor

Elkészítés
1. Az élesztőt elkeverjük a cukros tejben, és néhány percig melegebb helyen pihentetjük.

2. A lisztet összekeverjük a sóval, a citromhéjjal és a vaníliakivonattal, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és tésztává dagasztjuk.

3. A tésztát két részre osztjuk, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és 2 evőkanál vizet, majd a kétféle tésztát külön-külön kelesztjük.

4. Belisztezett felületen mindkét tésztát 25x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egymásra helyezzük őket és szorosan feltekerjük.

5. Ezután a tésztát egy kivajazott és kilisztezett formába tesszük úgy, hogy a tekercs két vége összeérjen. Egy ideig még tovább kelesztjük, majd 160 °C-os sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

Vote it up
165
Tetszett?Szavazzon rá!