Kamrából ki, testre fel!

Számtalan hétköznapi problémát orvosolhat, ha „külsőleg” használ egyes konyhai alapanyagokat. Íme, tíz példa

Pattanások szárítása A pattanásoktól virító tinédzsernél csak egyvalami kínosabb: ha egy felnőttnek van pattanása. Törjön össze egy aszpirint, és adjon hozzá kevéske vizet. Kenje rá a pépet a pattanásra, várjon néhány percet, majd mossa le. A pirosság csökkenni fog, a csípő érzés enyhül. Pattanás ellen jó a tea, a méz és az aloé is.

Száraz, hámló könyök puhítása Olyan a könyöke, akár a dinoszaurusz bőre? Kenje be citromlével kevert szódabikarbónával.

Hónaljszag Ha egy kis ecetet fröcsköl a hónaljára, az megszünteti a kellemetlen szagot, s egyben eltávolítja a dezorodorfoltokat az ingéről vagy a blúzáról.

Smink eltávolítása Ne kapja fel a vizet, de ha teljesen elfogyott az arclemosója, egy darabka margarin remekül megfelel a célnak. Ha margarin sincs otthon, próbálkozhat a kisbabák popsitörtlő kendőjével is.

Kéz szagtalanítása Fokhagymás garnélarákot készített erősen illatozó sajttal, és most igencsak rossz szagú a keze. Ha összedörzsöl néhány kávészemet, a babokból kipréselődött olaj elnyeli a szagot.

Rágógumi eltávolítása hajból A gyerek rágója rejtélyes módon az ön hajában kötött ki. Semmi gond. Dörzsölje mogyoróvajjal a rágógumit, amíg el nem válik a hajtól. Ugyanerre jó a WD-40 is.

Arckrém Ne pazarolja hotdogra a mustárt – kenje inkább az arcára! Használjon sárga színű és nem csípős fajtát, ez nyugtatja és frissíti a bőrt. Vigyázzon, hogy ne kerüljön a szemébe, és először egy kis területen próbálja ki, nem irritálja-e a bőrét.

Szőrtelenítőkrém-pótlék Elfogyott a szőrtelenítőkréme? Vegyen le egy keveset a pirítósra szánt vajból, és kenje a megnedvesített bőrére, hogy könnyű legyen borotválkoznia.

Szálka eltávolítása Ha nem szereti tűvel böködni az ujját azért, hogy eltávolítson belőle egy szálkát, akkor fedje be ragtapasszal. Három nap múlva húzza le a tapaszt, s a szálka valószínűleg vele jön. Ha gyorsabban szeretne megszabadulni a szálkától, íme, pár módszer erre.

Edzőcipő szagtalanítása Ha valahányszor lehúzza az edzőcipőjét, a macska elájul, ideje cselekednie. Töltsön meg néhány ócska régi zoknit illatosított macskaalommal, kösse be a zoknik végét, és gyömöszölje bele éjszakára a cipőjébe.

Vote it up
84
Tetszett?Szavazzon rá!