Kapros-túrós lepény

Próbálja ki úgy, ahogy az egyik legismertebb magyar séf, Bíró Lajos csinálja

Hozzávalók 12 adaghoz
25 dkg liszt 13 dkg cukor 27 dkg vaj 3 tojás 13 dkg mogyoró 13 dkg dió 13 dkg barnacukor

A töltelékhez: 5 dl tejszín 50 dkg túró vagy ricotta 50 dkg mascarpone 50 dkg cukor 3 csokor friss kapor 1 kiskanál só kapor és méz a díszítéshez

Elkészítés
1. A lisztet elkeverjük 7 dkg vajjal, a cukorral és a tojásokkal, összegyúrjuk. Kilisztezett felületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk, tepsibe terítjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

2. Amikor kihűlt, összemorzsoljuk. A durvára darabolt diót és mogyorót elkeverjük a barnacukorral, a maradék vajjal és a morzsolt tésztával.

3. A masszával 1 cm vastagságban kibéleljük egy tepsi alját, és a sütőben 180 fokon 7 percig sütjük.

4. A tejszínt habbá verjük. A túrót, a mascarponét, a cukrot, a finomra vágott kaprot és a sót összekeverjük. A masszát óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel, majd rásimítjuk a tésztaalapra, és a hűtőbe tesszük 2 órára.

5. A hűtőből kivéve pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tálalás előtt a mézet egy kicsit átmelegítjük, majd elkeverjük a finomra vágott kaporral, és a tányérra pöttyözzük.
 

Ismerje meg a lepény megalkotóját, Bíró Lajost, illetve az általa újraalkotott paprikás krumplit is!

Vote it up
176
Tetszett?Szavazzon rá!