Kapros-túrós pite

Édes, de mégis kapros. Nem tudja, mi a jó, amíg meg nem kóstolta

Hozzávalók 4 személyre
90 dkg liszt 30 dkg porcukor 60 dkg vaj 2 csomag vaníliás cukor 1 db citrom reszelt héja 2 db tojás

A töltelékhez: 150 dkg túró 20 dkg cukor 4 db tojás 4 evőkanál búzadara 1 db citrom reszelt héja 4 csomag vaníliás cukor 2 csokor apróra vágott kapor

Elkészítés
1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tojást, és tésztává gyúrjuk.

2. A tészta egyharmadát a fagyasztóba tesszük, hogy kissé megdermedjen, a maradékot fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, majd egy tepsibe tesszük, és 170 °C-os sütőben néhány perc alatt világos színűre elősütjük.

3. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tésztán. A fagyasztóból kivett tésztát nagy lyukú reszelőn a töltelék tetejére reszeljük, és a sütőbe visszatéve a pitét aranybarnára sütjük.
 

Ön talán mindenevő pitében? Akkor kattintson!

Vote it up
295
Tetszett?Szavazzon rá!