Kapros-tejfölös túrógombóc

A túró valóságos hungarikum, mégsem fogyasztjuk eleget. Fogadja meg: ezután másként lesz!

Hozzávalók
50 dkg tehéntúró 2 tojás 3 evőkanál rétesliszt 2 evőkanál zsemlemorzsa 2 dl tejföl 2 evőkanál frissen aprított kapor

Elkészítés
1.
A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojással, a liszttel, a zsemlemorzsával, 3 evőkanál tejföllel és egy kis sóval. Ha a masszát túl lágynak találjuk, adhatunk hozzá még zsemlemorzsát, majd fél órát állni hagyjuk.

2. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk, és lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. A maradék tejfölt elkeverjük a kaporral, és tálaláskor a gombócokra kanalazzuk.
 

Ismerjen meg másféle túrógombócokat!

Vote it up
111
Tetszett?Szavazzon rá!