Kapros káposzta

A kapor mindenkiből előhozza a legszebb nyári emlékeket

Hozzávalók 4 személyre
2 nagyobb fej káposzta kevés olaj 2 fej vöröshagyma 2 csokor kapor só, bors 2 dl fehérbor kevés liszt 6 dl tejföl

A töltelékhez: 60 dkg rizs, félig megfőzve 80 dkg darált sertéslapocka kevés kapor 2 fej vöröshagyma só, bors 2 db tojás

Elkészítés
1.
A káposzta külső leveleit lefejtjük, 5 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd jéghideg vízbe mártjuk és félretesszük.

2. A maradék káposztát laskára vágjuk, olajon és a felaprított hagymán lepirítjuk, egy kevés vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a felvágott kaprot, és sózzuk, borsozzuk.

3. A rizst összekeverjük a darált hússal, kevés felaprított kaporral és az apróra vágott hagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tojást, és annyi hosszúkás tölteléket formálunk belőle, ahány káposztalevelet félretettünk.

4. A tölteléket a káposztalevelekbe tekerjük, hozzáadjuk a már korábban feltett kapros káposztához, beleöntjük a bort, és fedő alatt puhára főzzük.

5. A töltött részeket kiemeljük, a lisztet elkeverjük a tejföllel, és habarásként a káposztához keverjük.

Vote it up
72
Tetszett?Szavazzon rá!