Kapros sárgarépaleves

Egy adag fedezi a napi A-vitamin-szükséglet négyszeresét, ráadásul C-vitaminban, káliumban és rostokban is bővelkedik

Hozzávalók 4 adaghoz
1 evőkanál növényi olaj 1 vöröshagyma, durvára vágva 1 gerezd fokhagyma, összezúzva 1 l csirkealaplé 60 dkg sárgarépa, megtisztítva, durvára vágva 0,5 kiskanál szárított, morzsolt kakukkfű 0,25 kiskanál só 0,25 kiskanál fehér bors 2 evőkanál csökkentett zsírtartalmú natúr joghurt 1 evőkanál kapor, apróra vágva

Elkészítés
1. Közepes méretű lábosban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a hagymát, valamint a fokhagymát, és pároljuk puhára (kb. 5 perc).

2. Adjuk hozzá a levesalapot, a répát és a kakukkfüvet. Fedő nélkül főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak (kb. 40 perc).

3. Turmixgéppel keverjük pépesre a levest, majd adjuk hozzá a sót és a borsot. Melegen öntsük tányérokba, díszítsük joghurttal és kaporral.

4. Ha hidegen tálaljuk, vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni, majd letakarva tegyük be a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt díszítsük.

Vote it up
202
Tetszett?Szavazzon rá!