Hozzávalók 4 adaghoz
1 evőkanál növényi olaj • 1 vöröshagyma, durvára vágva • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva • 1 l csirkealaplé • 60 dkg sárgarépa, megtisztítva, durvára vágva • 0,5 kiskanál szárított, morzsolt kakukkfű • 0,25 kiskanál só • 0,25 kiskanál fehér bors • 2 evőkanál csökkentett zsírtartalmú natúr joghurt • 1 evőkanál kapor, apróra vágva
Elkészítés
1. Közepes méretű lábosban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a hagymát, valamint a fokhagymát, és pároljuk puhára (kb. 5 perc).
2. Adjuk hozzá a levesalapot, a répát és a kakukkfüvet. Fedő nélkül főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak (kb. 40 perc).
3. Turmixgéppel keverjük pépesre a levest, majd adjuk hozzá a sót és a borsot. Melegen öntsük tányérokba, díszítsük joghurttal és kaporral.
4. Ha hidegen tálaljuk, vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni, majd letakarva tegyük be a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt díszítsük.
Hozzászólás