Karácsony saját kezűleg

Íme, néhány gyorsan és egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy egyedivé varázsolhassa az ünnepet

Stílusos ajándékkártyák
Készítsen ajándékkártyát az évek alatt összegyűlt karácsonyi képeslapokból kevés szivacsos ragasztó, zsinór és hullámpapír segítségével.

Elkészítés: 1. Régi képeslapból sniccerrel vagy ollóval vágja ki a kívánt karácsonyi motívumokat. 2. Helyezze a mintát hullámpapírra úgy, hogy a papír bordázata függőlegesen álljon. Jelöljön ki a minta körül a mintánál 3 mm-rel nagyobb téglalapot, majd mellette egy ugyanakkorát, hogy félbehajtható kártyát kapjon. Vágja ki. 3. Hajtsa félbe a kártyát. A bal felső sarkát lyukassza ki. 4. Ha a mintát szivacsos ragasztószalaggal rögzíti, térhatású lesz. A rögzítéshez kétoldalú ragasztószalagot is használhat, ám úgy kevésbé látványos az eredmény. 5. Fűzze át a lyukon a zsinórt, majd kösse meg, és már készen is van.

Egyedi díszek
A karácsonyfa feltűnő éke lehet néhány nagyobb, aprólékosan kidolgozott dísz, például egy festett üveggömb, melyre sokféle színben kapható kontúrfestékkel húzza meg a négyzethálós mintát. Száradás után a szabad részeket üvegfestékkel színezze ki.

A nagy méretválasztékban kapható hungarocellgömb ugyancsak megfelel a célnak. Kenje be hobbiragasztóval, majd forgassa csillámporba, vagy tekerje körbe fényes fonallal. Ragaszthat rá strasszköveket, esetleg díszítheti flitterrel úgy, hogy ezeket üvegfejű gombostűkkel tűzi a gömbbe.

Stílusos ajándékkártyák

Egyedi karácsonyi díszek

Masnis díszek
Öltöztetik a fát, és gyorsan megváltoztathatja velük a dekoráció hangulatát. Az élénkpiros szín vidám, míg a mélybordó komolyabb hatást kelt.

Elkészítés: 1. A nagy, színes papírmasnik 20 cm szélesek. Készítsen két, egyenként 45 cm hosszú papírcsíkból két nagy hurkot. A masni szárához vágjon egy-egy 46 cm hosszú csíkot, s mindkét végét alakítsa V alakúra. A két hurkot és a szárat középen csípje vagy ráncolja össze, majd kisebb szalaggal kösse át. Rögzítse hátul ragasztószalaggal, majd az összeillesztésnél szúrja át egy darab dróttal, és függessze a fára. 2. Helyezzen egymásra két különböző szélességű és típusú szalagot, például egy széles szatént és egy keskeny, skót kockás mintájút. Kísérletezzen drótszegélyes szalaggal is, a látványos csomagolások gyakori kellékével.

Masnis díszek

Vote it up
394
Tetszett?Szavazzon rá!