Karamellás-banános süti

Igazán ínycsiklandó süteményt szeretne sütni gyorsan és olcsón? Itt a megoldás

Hozzávalók
2 dkg vaj 17 dkg barna cukor 0,6 dl víz 6 banán 22 dkg kristálycukor 4 tojás 1 kiskanál vaníliakivonat 15 dkg liszt 1 kiskanál sütőpor 15 dkg olvasztott vaj 8 dkg kókuszreszelék

A karamellhez: 0,6 dl víz 2 evőkanál cukor

Elkészítés
1. A karamellhez a vizet összeforraljuk a cukorral, majd 2-3 perc alatt világosbarnára karamellizáljuk.

2. A vajat a barna cukorral és a vízzel addig melegítjük, míg a cukor fel nem oldódik, majd egy 22 cm átmérőjű sütőformába öntjük. Ráfektetjük a félbevágott banánokat, majd meglocsoljuk a karamellel.

3. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A kristálycukrot elektromos keverővel összedolgozzuk a tojásokkal és a vaníliával, majd hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, és alaposan összekeverjük.

4. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a kókuszreszeléket is, azzal is összedolgozzuk, majd a tésztát a banánok tetejére öntjük, és 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt, felszeleteljük.

Vote it up
196
Tetszett?Szavazzon rá!