Karamellás-csokoládés parfé

Valóságos műremeket alkothat, bár feltehetőleg rövid életű lesz...

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
20 dkg cukor 1 dl forró víz 1 adag parféalap 2 cl Amaretto likőr 1 l tejszín 12 dkg étcsokoládé + a díszítéshez 1 cl rum (vagy/és reszelt narancshéj)

A karamelldíszítéshez: 10 dkg cukor 3 csepp 15%-os ecet

Elkészítés
1.
A cukor felét karamellizáljuk, majd amikor már teljesen elolvadt, a forró vízzel sziruppá főzzük és hagyjuk kihűlni.

2. A parféalap felét elkeverjük a likőrrel és a karamellsziruppal, hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszín felét, majd egy fóliával kibélelt formába öntjük, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk.

3. Megolvasztjuk a cukor másik felét, egy sütőpapírra csorgatjuk, majd ha kihűlt, összetörjük és rászórjuk a megfagyott karamellás rétegre.

4. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. Hozzákeverjük a parféalap másik felét és a rumot (és/vagy a narancshéjat), hozzáadjuk a tejszínhab másik felét, majd a karamellrétegre öntjük, és visszatesszük a mélyhűtőbe.

5. A karamelldíszhez megolvasztjuk a cukrot, hozzákeverjük az ecetet, és kanállal sütőpapírra vagy egy merőkanál domború felére különböző formákat csorgatunk belőle. Amikor kihűlt, ezzel és csokoládéforgáccsal díszítjük a parfét.
 

Ismerjen meg további parférecepteket!

Vote it up
6
Tetszett?Szavazzon rá!