Hozzávalók 8 személyre
8 db kisebb alma • 8 db nyárs • 2 dl méz • 30 dkg vaj • 40 dkg cukor • 2 kiskanál vaníliakivonat
Elkészítés
1. Az almákat megmossuk és szárazra töröljük, majd a közepükön keresztülszúrjuk a nyársakat.
2. A mézet és a kis kockákra vágott vajat a cukorral együtt közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett felhevítjük, majd 8-10 percig forraljuk. (Ha a cukor hőfokát konyhai hőmérővel ellenőrizzük, 140 °C-ot kell mutatnia.)
3. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliát, majd a nyársak segítségével belemártjuk az almákat, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük. Kb. 30 percig állni hagyjuk, míg a szósz meg nem szilárdul.
Kíváncsi további karamellás receptekre is?
Hozzászólás