Karamellás alma

Íme, egy óriási nyalókának álcázott ellenállhatatlan őszi-téli csemege

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
8 db kisebb alma 8 db nyárs 2 dl méz 30 dkg vaj 40 dkg cukor 2 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés
1. Az almákat megmossuk és szárazra töröljük, majd a közepükön keresztülszúrjuk a nyársakat.

2. A mézet és a kis kockákra vágott vajat a cukorral együtt közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett felhevítjük, majd 8-10 percig forraljuk. (Ha a cukor hőfokát konyhai hőmérővel ellenőrizzük, 140 °C-ot kell mutatnia.)

3. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliát, majd a nyársak segítségével belemártjuk az almákat, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük. Kb. 30 percig állni hagyjuk, míg a szósz meg nem szilárdul.
 

Kíváncsi további karamellás receptekre is?

Vote it up
304
Tetszett?Szavazzon rá!