Karamellás bonbon házilag

Ellenállhatatlan, pedig rágós és ragadós a karamella – viszont akár személyre szabott karácsonyi ajándéknak is nagyszerű

Hasonló receptek

Hozzávalók (64 darabhoz)
200 g cukor 250 ml sötét cukorszirup 220 g vaj vagy margarin 1 konzerv vagy 2 tubus cukrozott sűrített tej 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés
1. Béleljünk ki egy 20 x 20 cm-es négyzet alakú sütőedényt fóliával, kenjük meg a fóliát vajjal, majd tegyük félre.

2. Egy 3 literes lábasban vagy serpenyőben mérsékelt lángon keverjük össze a cukrot, cukorszirupot és a vajat vagy margarint. A keveréket folyamatos keverés mellett forraljuk fel, ezután állítsuk kicsit alacsonyabbra a lángot, és lassan, keverés nélkül hagyjuk forrni 4 percig.

3. Vegyük le az edényt a tűzhelyről, és keverjük bele a sűrített tejet. Tegyük vissza, és állítsuk a hőfokot közepesen alacsonyra. A keveréket főzzük addig, amíg az ételhőmérő 115°C-ot nem mutat, közben folyamatosan kevergessük. Ha elérte a kívánt hőmérsékletet, tegyük félre, és adjuk hozzá a vaníliát.

4. A kész édességet öntsük ki az előkészített tepsibe, és hagyjuk állni addig, amíg lehűl. Ekkor emeljük ki az edényből, és vágjuk fel 2,5 cm-es kockákra. A karamellákat egyenként csomagoljuk zsírpapírba vagy celofánba, és hajtogassuk vagy csavarjuk össze a végüket.

Vote it up
239
Tetszett?Szavazzon rá!