Hozzávalók 4 személyre
25 dkg mascarpone • 1 evőkanál méz (vagy ízlés szerint) • 10 dkg cukor • 5 dkg vaj • 4 db keményebb őszibarack • 1 dl Amaretto likőr
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A mascarponét a mézzel simára keverjük.
2. A cukrot egy felforrósított serpenyőben 5 percig karamellizáljuk, majd a tűzről levéve apró darabokban hozzáadjuk a vajat, és állandó kevergetés mellett megolvasztjuk.
3. A kimagozott és négyfelé vágott barackokat megforgatjuk a vajas karamellben (hogy bevonat képződjön rajtuk), majd kis lángon felhevítjük, és 6-8 percig főzzük anélkül, hogy megkevernénk.
4. Amikor a barack már kezd leragadni, hozzáöntjük a likőrt, és felkapargatjuk a serpenyő aljáról, majd az egészet 4 percre betesszük a sütőbe. A barackot melegen, a mascarponéval körítve tálaljuk.
Hozzászólás