Karamellizált barack mascarponéval

Talján hangulatot varázsol az otthonába: egyszerűségében is fenséges

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
25 dkg mascarpone 1 evőkanál méz (vagy ízlés szerint) 10 dkg cukor 5 dkg vaj 4 db keményebb őszibarack 1 dl Amaretto likőr

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A mascarponét a mézzel simára keverjük.

2. A cukrot egy felforrósított serpenyőben 5 percig karamellizáljuk, majd a tűzről levéve apró darabokban hozzáadjuk a vajat, és állandó kevergetés mellett megolvasztjuk.

3. A kimagozott és négyfelé vágott barackokat megforgatjuk a vajas karamellben (hogy bevonat képződjön rajtuk), majd kis lángon felhevítjük, és 6-8 percig főzzük anélkül, hogy megkevernénk.

4. Amikor a barack már kezd leragadni, hozzáöntjük a likőrt, és felkapargatjuk a serpenyő aljáról, majd az egészet 4 percre betesszük a sütőbe. A barackot melegen, a mascarponéval körítve tálaljuk.

Vote it up
110
Tetszett?Szavazzon rá!