Karamellpuding sós karamellszósszal

Tett újévi fogyókúrás fogadalmat? Vigyázzon, itt könnyen semmivé foszlik

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
15 dkg csokis keksz 2 evőkanál vaj 1 csipet só enyhén cukrozott tejszínhab

A pudinghoz: 2 evőkanál kukoricakeményítő 7,5 dl zsíros tej 6 dkg barna cukor 1,8 dl víz 5 db tojássárgája 3 evőkanál vaj 2 kiskanál rum 1 kiskanál só

A karamellszószhoz: 0,5 rúd vanília 2 dl tejszín 6 dkg cukor 1 evőkanál méz 2 evőkanál víz 4 evőkanál vaj 0,5 kiskanál só

Elkészítés
1. A kekszet morzsává törjük, összekeverjük a megolvasztott vajjal és a sóval, majd 6 pohárba kanalazzuk (1-2 kiskanálnyit félreteszünk a díszítéshez).

2. A pudinghoz a kukoricakeményítőt elkeverjük 1,5 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk, és félretesszük.

3. A cukrot a vízzel forralni kezdjük, majd karamellizáljuk. A tojássárgáját lassan a forró tejhez keverjük, azután hozzáadjuk a keményítős keveréket, majd a karamellt is.

4. A tejet újból felforrósítjuk, közepes lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kb. 3 perc), majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a rumot és a sót. Ezután finom szövésű kendőn átszűrjük, és a kekszmorzsára öntjük.

5. A karamellszószhoz a vaníliát a tejszínbe pergetjük, majd félretesszük. A cukrot összekeverjük a mézzel és a vízzel, majd közepes lángon addig forraljuk, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.

6. Ezután még 5-6 percig hevítjük, amíg a szósz borostyánszínű nem lesz, további 2 perc alatt besűrítjük, majd a tűzről levéve lassan hozzáöntjük a vaníliás tejszínt, azután hozzáadjuk a vajat és a sót.

7. Amikor a puding kihűlt, meglocsoljuk a szósszal, tejszínhabot kanalazunk rá, és megszórjuk a maradék kekszmorzsával.

Vote it up
189
Tetszett?Szavazzon rá!