Kardamomos csokitorta

A krémsajtos bébinarancskompóttal készült torta annyira finom, hogy érdemes bíbelődni vele

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
8 kardamommag 30 dkg étcsokoládé 20 dkg vaj + a formába 5 tojás 1/2 rúd vanília 1 dl tejszín 18 dkg barna nádcukor 2 evőkanál rumaroma 1/2 kiskanál őrölt fahéj 2 evőkanál liszt

A krémhez: 10 dkg mascarpone 3 evőkanál porcukor 1 dl tejszín 1/2 rúd vanília

A kompóthoz: 10 dkg bébinarancs (kumkvat) 2 evőkanál barna nádcukor 1 csipet reszelt gyömbér

Elkészítés
1.
A kardamom magját a héjából kikaparjuk, és mozsárban összezúzzuk, így kerül a tésztába.

2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és amikor kihűlt, hozzákeverjük a vajat, a tojásokat, a vanília kikapart magját, a tejszínt, a cukrot, a rumaromát és a száraz anyagokat.

3. A vajas piskótához az összes anyagot egy robotgép táljába tesszük, és 3-as fokozaton addig keverjük, amíg krémszerű lesz, majd egy kivajazott, kilisztezett 24 cm-es tortaformába öntjük, és 190 fokon 35 percig sütjük.

4. A bébinarancsokat hosszában felvágjuk, kiszedjük a magjukat, majd a barna cukorral és a reszelt gyömbérrel feltesszük párolni. Amikor besűrűsödött, hagyjuk kihűlni.

5. A kész tortalapot kivesszük a formából. A mascarponét a cukorral felvert tejszínhabbal és a vanília kikapart magjával összekeverjük, majd a tésztára kenjük.

6. Elrendezzük a tetején a bébinarancsos kompótot, és szép fényes zselés bevonatot kapunk. Még langyosan kenjük rá, mert különben megköt, és akkor már nem tudjuk olyan könnyen kezelni.

Vote it up
256
Tetszett?Szavazzon rá!