Hozzávalók 4 személyre
2 dl joghurt • 3 evőkanál cukor • 2 csipet vaníliakivonat • 4 kiskanál víz • 2 db zselatinlap • 2 csipet őrölt kardamom • 2 db narancs • 2 evőkanál méz • 2 csipet fahéj
Elkészítés
1. A joghurtot alaposan összekeverjük a cukorral és a vaníliával.
2. A zselatint a kardamommal együtt beletesszük a vízbe, egy percig állni hagyjuk, majd kis lángon addig főzzük, míg a zselatin fel nem olvad.
3. Hozzáadjuk a joghurthoz, alaposan összekeverjük, majd szufléformákba öntjük, és letakarva legalább másfél órára hűtőbe tesszük.
4. Közben a narancsot meghámozzuk (a belső fehér héjat is távolítsuk el!), majd az egyik felét cikkekre bontjuk, a másiknak pedig kifacsarjuk a levét.
5. A narancslét a mézzel és a fahéjjal felforraljuk, majd mikor sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a narancsgerezdeket. Ezután hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
6. A pudingot késsel elválasztjuk a szufléformák oldalától, a formákat 15 másodpercre forró vízbe állítjuk, majd tartalmukat óvatosan egy tányérra borítjuk. A narancssziruppal leöntve tálaljuk.
Hozzászólás