Karfiolsteak karfiolpürével

Schneider Mátyás fuvarozó mintájára, aki, ugye, hagymát hagymával evett

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
12 dkg karfiol 7 dl víz 5 dl tej só, bors olaj a sütéshez

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 120 °C-ra. A karfiol közepéből két, kb. 3 cm vastag szeletet vágunk, a többi részét pedig felaprítjuk.

2. A vizet és a tejet összeöntjük, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a felvágott karfiolt, és közepes lángon puhára főzzük. A főzőléből félreteszünk 2,5 dl-t, a karfiolt pedig egy hőálló edényben a sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük, míg kissé ki nem szárad. Ezután a félretett főzőlével összeturmixoljuk és félretesszük. A sütőt feljebb vesszük 175 °C-ra.

3. Közepes lángon felhevítünk 2 evőkanál olajat. A karfiolszeleteket is bekenjük olajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalukat megpirítjuk (kb. 2 perc). Ezután serpenyőstül a sütőbe tesszük, és kb. 10 perc alatt puhára sütjük.

4. A pürét felmelegítjük, két tányérba merjük, és a karfiolsteakkel tálaljuk.

Vote it up
197
Tetszett?Szavazzon rá!