Karfiolszuflé

Mintha nem becsülnénk meg eléggé a karfiolt, pedig micsoda finomság

Hozzávalók 4 személyre
6 evőkanál reszelt parmezán 60 dkg karfiolrózsa 1 kiskanál só 20 dkg frissen aprított petrezselyem fehér bors 11 dkg vaj + a formák kikenéséhez 9 evőkanál liszt 7 dl tej 12 db tojássárgája 16 db tojásfehérje 11 dkg sós vaj

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 205 °C-ra. A szufléformákat kikenjük vajjal, majd megszórjuk a parmezánnal. Összekeverjük az apróra vágott karfiolt, a petrezselymet, negyed kiskanál sót és egy kevés fehér borsot.

2. A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és állandó kevergetés mellett világosbarnára főzzük (kb. 2 perc). A tejet folyamatos kevergetés mellett kis adagokban hozzáöntjük, felforraljuk, majd lassú tűzön sűrűre főzzük (kb. 1 perc). Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojássárgájákat, negyed kiskanál fehér borsot és háromnegyed kiskanál sót, és a karfiolhoz keverjük.

3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a karfiolhoz, majd vigyázva az egészet a szufléformákba merjük. Sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. A sós vajat közepes lángon, állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg meg nem barnul, és tálalás előtt a szuflé tetejére csorgatjuk.

Vote it up
170
Tetszett?Szavazzon rá!