Katalán krém

Ezt is roppanós karamellréteg fedi, mint a francia crème brûlée-t, de ez sokkal egyszerűbb és gyorsabb

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 db tojássárgája 20 dkg cukor 1 rúd fahéj 1 db citrom reszelt héja 5 dl tej 1 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés
1.
A tojássárgáját a cukor háromnegyedével habosra keverjük, hozzáadjuk a fahéjat és a citromhéjat, majd elkeverjük a tejjel és a keményítővel, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett beforraljuk.

2. Amikor már sűrű, levesszük a tűzről, eltávolítjuk belőle fahéjat, szufléformákba öntjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

3. Tálalás előtt megszórjuk a maradék cukorral a tetejét, és a sütő grillfokozatán vagy konyhai lángszóróval aranybarnára pirítjuk. Azonnal tálaljuk.

Vote it up
3
Tetszett?Szavazzon rá!