Katy Perry, a stílusos ikon

A lelkészszülők lánya villámgyorsan beénekelte magát a popmennyországba, és kislányok millióinak lett a példaképe

Megjelent: 2011. március

Kapcsolódó cikkek

A kaliforniai Santa Barbarából, lelkészszülőktől származó lány könnyedén felveszi a versenyt Lady Gagával vagy Rihannával: merész öltözékei, szemtelen beszólásai és olyan toplistás slágerei, mint a California Gurls tették Katy Perryt szupersztárrá. A magabiztos 26 esztendős énekesnő szeret az ötvenes évek szexbombáinak stílusában pózolni – persze ebben egy adag önirónia is tetten érhető. A csábító végzet asszonya és a hamvas szűzlány vonásait ötvöző sztár kislányok millióinak lett a példaképe.

Mellesleg az R&B-t a power poppal elegyítő számaival szinte kénye kedve szerint uralja a világ slágerlistáit. Második szólóalbuma, a Teenage Dream például 2010 egyik legsikeresebb lemeze volt. Most éppen világturnén népszerűsíti – immár Mrs. Perry-Brandként. Ugyanis tavaly októberben feleségül ment a brit komikus Russell Brandhez (lásd a Felhangolva című filmben).

A Reader’s Digest Londonban találkozott az ifjú menyecskével.

Reader’s Digest: Katy, meglehetősen lenge öltözékben láthatunk a legutolsó albumod borítóján…
Katy Perry: Egy vattacukor ágyon fotóztak le. Will Cottonnak [a név angolul azt jelenti: vatta] hívják a művészt, aki tervezte. Az interneten fedeztem fel, amikor vizuális inspirációt kerestem a lemezhez. És megláttam, hogy ilyen gyönyörű díszletben helyezi el a nőket, a stílusa majdhogynem ártatlan, gyerekes és mégis szexi, sikkes és édes. Rettenetesen tetszik az az összes cuki cucc a borítón.

RD: A vattacukor elég ragacsos, nem?
KP: Persze, de nekem nagyon bejött! Vettem is egy vattacukor-készítő gépet, rögtön azután, hogy befejeztük a fotózást.

RD: Tényleg?
KP: Igen. 120 dollárért a neten.

RD: Gyakran használod?
KP: Aha. Még vattacukor ágyakat is csináltam. Csak az a baj, hogy a végén elolvadnak. Szóval, vigyázni kell, hogy mit csinálsz benne – nem szabad nagyon belemelegedni. (nevet)

RD: Bettie Page-re, az ötvenes évek szexbálványára emlékeztetnek a beállítások és kosztümök, amelyeket viselsz. Az ő útját akarod követni?
KP: Olyan messzire nem mennék, de imádom azt a korszakot, meg az öltöztetős játékokat. Kicsit olyan vagyok, mint egy öltöztetőbaba, amelyet a saját ötleteim szerint alakítok.

Katy Perry vattacukor-ágyonRD: Úgy tűnik, nem okoz neked gondot, hogy nyilvánosan levetkőzz.
KP: Ezt a cukkolós műfajt szándékosan viszem a végletekig. Ugyanakkor mostanában nagy az önbizalmam, mert boldog kapcsolatban élek, és szerelmes vagyok. Meg fiatal, 26 éves nőként tök jól megvagyok a testemmel. Sőt elég büszke vagyok rá.

RD: De meztelenül nem akarnál fotózni? Vagy igen?
KP: Vannak határok, amelyeket nem szabad átlépni. De ez mindenkinek az egyéni helyzetétől függ. Én csak gondolatokat akarok ébreszteni azzal, amit mondok. Ez semmiképpen se lehet irányadó másoknak.

RD: Hogyan egyeztethető ez össze a keresztény háttereddel? Egyfajta lázadás ellene?
KP: Nem gondolom, hogy ez a maskara lázadásnak tekinthető. Viszont tényleg messzire kerültem onnan, ahol felnőttem. De tisztelem a szüleim nézeteit, és némelyikben én is hiszek.

RD: Például?
KP: Hiszek Istenben és abban, hogy van valaki, aki felelősségre von minket mindenért, amit csinálunk. Azt kell mondanom, hogy én kizárólag a magam zarándokútját járom. Én döntöm el, mi a jó, és mi a rossz nekem, és hogyan akarom élni az életemet. Ebben soha senkivel nem kötök alkut.

Vote it up
71
Tetszett?Szavazzon rá!