Kecskeméti baracklepény

Minél jobban globalizálódunk, annál nagyobb az igény a helyi specialitások iránt

Hasonló receptek

Hozzávalók
6 tojás 12,5 dkg cukor 12,5 dkg liszt 15 dkg sárgabaracklekvár

A krémhez: 3 dl tej 3 dl tejszín 12 dkg cukor 1 kiskanál vaníliakivonat 30 dkg sárgabarackkompót 1 dl barackpálinka 5 tojássárgája

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tésztához a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzászitáljuk a lisztet, alaposan összedolgozzuk, majd egy sütőedénybe öntjük, és aranysárgára sütjük. Amikor kihűlt, megkenjük a baracklekvárral.

2. A krémhez a tejet és a tejszínt a cukorral folyamatosan kevergetve forráspontig hevítjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot, és félretesszük.

3. A félbevágott barackokat 0,5 dl barackpálinkával a kompótlében egy percig forraljuk, majd félretesszük hűlni.

4. A tojássárgáját összekeverjük a maradék barackpálinkával, hozzáadjuk a tejszínes keverékhez, és az egészet vízgőz felett, folyamatosan kevergetve besűrítjük.

5. A már kihűlt krémet a tészta tetejére kenjük, elrendezzük rajta a barackkompótot, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

Vote it up
54
Tetszett?Szavazzon rá!