Kecskesajtos cékla pisztáciával

Valóságos céklaciklon, ízforgatag ez a remek céklasaláta, de étvágycsinálónak sem utolsó

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 db cékla 6 evőkanál felaprított mogyoróhagyma 4 evőkanál citromlé 1 kiskanál só 1/2 kiskanál bors 20 dkg kecskesajt 6 evőkanál durvára vágott sós pisztácia 40 dkg rukola

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A céklát alufóliába tekerve kb. 1-1,5 óráig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben az apróra vágott mogyoróhagymát elkeverjük a citromlével, a sóval és a borssal.

2. A kihűlt céklát meghámozzuk, szeletekre vágjuk és elkeverjük a hagymás öntettel.

3. Egy 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval a céklából korongokat vágunk, és a pogácsaszaggatót a céklán hagyva a felső részébe kecskesajtot töltünk, majd óvatosan kinyomjuk belőle.

4. Tálalás előtt a visszamaradt öntetből egy evőkanálnyit rálocsolunk, és a tetejét megszórjuk pisztáciával. Rukolával tálaljuk.

Vote it up
164
Tetszett?Szavazzon rá!