Kecskesajtos padlizsánterrine

Hús nélkül is táplálkozhatunk gazdagon, például zöldséggel és sok-sok kecskesajttal

Hozzávalók 4 személyre
2 db kaliforniai paprika 1 db padlizsán só, bors 2 db nagy cukkini 30 dkg kecskesajt 3 evőkanál olívaolaj, meg egy kevés a grillezéshez 2 evőkanál friss kakukkfűlevél 1 csokor rukola 10 dkg olajbogyó baguette és friss rukola a tálaláshoz

Elkészítés
1. Gázláng vagy grillsütő felett megsütjük a paprikát, amíg a héja fekete nem lesz, majd 10 percre lefedjük. Ezután meghámozzuk, kimagozzuk és 1 cm-es darabokra vágjuk.

2. A grillsütőt előmelegítjük. A kb. 1 cm vastag szeletekre vágott padlizsán mindkét oldalát bekenjük olajjal. Sóval, borssal megszórjuk, majd mindkét oldalát megsütjük. Szalvétával felitatjuk a felesleges olajat.

3. A hosszában kb. félcentisre vágott cukkiniszeletek mindkét oldalát megkenjük olajjal. Sóval, borssal ízesítjük. Mindkét oldalukat megsütjük, majd szintén felitatjuk az olajat.

4. Robotgépbe helyezzük a kecskesajtot, és ledaráljuk. Miközben megy a gép, hozzáadjuk a 3 evőkanál olívaolajat és a paprikát. Addig aprítjuk, míg a paprikadarabok és a sajt egyvelege színeződni nem kezd. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és sózzuk, borsozzuk.

5. Egy 23x13 cm-es tűzálló tálat kibélelünk annyi fóliával, hogy később be tudjuk fedni. Első rétegnek beletesszük a cukkini felét, majd a sajtos-paprikás keverék egyharmadát, ezután a feldarabolt rukola egyharmadát, egy evőkanál kimagozott, felaprított olajbogyót, majd a padlizsán felét. Erre ismét egy réteg sajtos keveréket, rukolát és egy evőkanál olívabogyót teszünk. Ezután ismét cukkini, sajt, rukola és olajbogyó következik, a tetejére pedig a maradék padlizsán kerül.

6. Ráhajtjuk a fóliát, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. (Akár 2 nappal előbb is elkészíthetjük, csak a tálalás előtt 30 perccel vegyük ki a hűtőből!)

7. Tálaláskor kivesszük a terrine-t a tálból, és leszedjük róla a fóliát. Baguette-tel és friss rukolával tálaljuk.

Vote it up
165
Tetszett?Szavazzon rá!