Az ausztrál Deakin Egyetem kutatói egyértelmű összefüggést mutattak ki az egészségtelen táplálkozás és a depresszió között. Az alábbiak segíthetnek:
Levélzöldségek és citrusfélék
Ezek a folátokban bővelkedő élelmiszerek természetes antidepresszánsok. Depressziós egyének vizsgálata kiderítette, hogy akikben alacsony a folátszint, azok hajlamosabbak a súlyos depresszióra, és kevésbé fogékonyak az antidepresszáns gyógyszerekre.
Barna rizs, hús, tojás
Csupa remek triptofánforrás. A triptofánból képződő szerotonin a hangulat- és alvásszabályozás fontos tényezője.
Dió, lenmag
A hideg vízi halak után az olajos magvak szolgáltatják a legtöbb omega–3-zsírsavat, amely kedélyállapot-javító és emlékezetserkentő.
Cukor és keményítő
A csak időnként és mértékkel fogyasztott főtt tészta vagy édesség hangulatjavító. A Massachusettsi Műszaki Egyetem munkatársai szerint a szénhidrátok emelik a szerotoninszintet, és természetes idegcsillapítóként viselkednek.
Hozzászólás