Kedves Télapó!

Jó lenne, ha idén adnál anyunak egy olyan csekkfüzetet, amelybe annyi csekket írhatna, amennyit csak akar. Van rá mód?

Így nem kellene azt mondania, hogy „a fenébe, már megint mínuszban leszek!”. Már felállítottuk a karácsonyfát, szép műfenyő, mert az jobb a környezetnek és olcsóbb.

A nagyi is velünk fogja tölteni az ünnepeket. Majd megint megkérdezi aputól, hogy „szóval, még mindig nincs állásod?”, amitől apu begurul, mert nem ő tehet róla, hanem a gazdasági válság.

Ha már a nagyi megivott egy pohár pezsgőt, jó kedve lesz, és mindenkinek mond valami kedveset. Nekem majd ad 20 eurót egy borítékban, hogy „vegyél magadnak, amit akarsz”. Aztán meg kell puszilnom, hogy megköszönjem, ő meg a narancsos rúzsával összekeni az arcomat, és egész este ibolyaszagom lesz a parfümjétől.

A kisöcsém nyilván fog kérni egy csomó méregdrága elektromos játékot, de nem kell megvenned neki őket. Még csak négyéves, és nem tudja, hogy gazdasági válság van.

Nekem az volna a legszebb karácsonyi ajándék, ha a családom örökre így együtt maradna. Karácsonykor hiányzik a legjobban a nagypapa. Pedig a viccei nem is voltak mulatságosak, és mindig azt mondta, hogy a hús szétfőtt. De amióta elment, olyan, mintha egy üres hely volna az asztalnál.

Azt is szeretném, ha adnál az apukámnak egy állást. Apu azt mondja, „szeretnék állandó munkát találni, de nincsenek illúzióim – már nem hiszek a Télapóban”.

Vote it up
122
Tetszett?Szavazzon rá!