Kedves Tanár úr!

Mulatságos mentegetőzések, amelyeket szülők írtak gyermekeik tanárának, aki évtizedeken át gyűjtötte azokat

Kapcsolódó cikkek

Patrice Romain 54 éves francia pedagógus harminc év alatt gyűjtötte össze ezeket a mókás, megható, jó- és rosszhiszemű gyöngyszemeket, amelyeket szülők írtak a gyermekük tanárának. Amellett, hogy szórakoztatók, ezek az anekdoták rávilágítanak a szülők és tanárok közti örök félreértésekre is. Íme, válogatás a legjobbakból.

A becsületes
Nem hozakodom elő semmiféle képtelen történettel. Didier tegnap azért nem ment iskolába, mert heves lustaságroham tört rá.
Ezért én most nem ítélem el, és remélem, ön sem fogja.

A filozofikus
Tudom, hogy a lányom tegnap nem ment iskolába. De gondoljon csak bele, mit számít hat óra egy egész emberéletben? Nincsenek ennél nagyobb problémák a világban?

A leendő zseni
Kérem, ne vegye túl szigorúan a fiam rossz osztályzatait. Nem volt-e Einstein pocsék tanuló? Senki nem tudhatja, mit tartogat számára a jövő.
Köszönöm megértését.

Lélektársak
Köszönöm mindazt, amit a lányomért tesz, mert amióta a feleségem elköltözött, nehezen boldogulok a háztartással. Úgy szeretném kifejezni a hálámat, hogy valamelyik nap elvinném önt vacsorázni. Mit szól az ötlethez?

Matekfóbia
Elnézést kérek a lányom tegnapi hiányzása miatt, de matekdolgozatot írtak, és az az igazság, hogy mindig fáj a hasa, amikor matekdolgozat van.

Dióhéjban
Összegzem a ma reggelünket: egy kancsó forró csoki fellökve, pánik, akvárium túlfűtve, az aranyhalak nem kapnak levegőt, kiabálás, ugatás, sírás, padlófelmosás és így késve érkezés.
Őszintén sajnáljuk.

Szembeszél
Elnézést kérek, amiért Brandon elkésett – elmondta, hogy a szél szembefújt, amikor iskolába ment.
Köszönöm.

Matriarchátus
Én, Pierre Durant, ezúton jelentem ki, hogy én vittem késve az iskolába a lányomat, Lucile-t a mai napon, január 18-án, hétfőn.
De ami a legfontosabb, ne mondja el az exnejemnek, mert kinyír.

Egyéni szabadságjogok
A fiam holnap nem megy iskolába. Ne kérdezze meg, miért, nem tartozik magára.

Kihagyhatatlan ajánlat
Kérem, nézze el, hogy Theo hiányzott a múlt héten. De ha tudná, mennyivel olcsóbb a síelés olyankor, amikor nincs tanítási szünet, maga sem hagyná ki.
Köszönöm megértését.

Teljesíthetetlen kérés?
Figyelembe véve mindazt, amit el kellett viselnünk az elmúlt néhány év folyamán, lehetséges volna-e, hogy idén szeptemberben olyan tanárt kapjon a lányunk, aki kedves, komoly és pontos, továbbá nem gyakornok, nem várandós, nem rossz az egészségi állapota és nem szakszervezeti aktivista?
Remélem, kérésünk kedvező elbírálásban részesül.

A divat áldozata
Karine a kiárusítások miatt nem ment kedden iskolába – fel kellett próbálnia az új ruháit. Tudom, hogy megérti. Köszönöm, és szép napot kívánok.
Ui.: És nem bántam meg a vásárlásaimat!

Jaj!
Boris azért nem ment iskolába kedden, mert megbotlott a macska farkában, elesett, és lehorzsolta magát. Ezért állatorvoshoz és orvoshoz is kellett mennünk.
De nem komoly, és a cicával már újra barátok.

Megelőzés
Itthon tartom Alice-t, mert hallottam, hogy terjed az influenza az iskolában.
Sok szerencsét, hogy ne kapja el!

Súlyfelesleg
Ha legközelebb egy bizonyos Pierre Durant azon élcelődik, hogy a családunk és főleg a lányom, Laetitia túlsúlyos, be fogok menni az iskolába, és bebizonyítom neki, hogy nem háj az, amit cipelünk.
Számítok rá, hogy megszidja ezt az egyént, és megérteti vele, hogy jobb lenne, ha más célpontot választana. Előre is köszönöm.

Tényfeltáró újságíró
Nem szeretnék indiszkrét lenni, de igaz az, amit beszélnek, hogy a negyedikesek tanára válik?
Köszönöm, és kérem, nézze el, hogy kíváncsi vagyok, de biztosíthatom, jó szándék vezérel.

Asztrológus
Kérem, legyen szíves odafigyelni ma a lányomra, mert reggel hallottam a horoszkópját, és az nem ígért semmi jót.
Köszönöm szépen.

Mentség vagy magyarázat?
Tudatom, hogy a fiam nem készítette el a matek-házifeladatát. De mivel később nem akar matematikát tanulni, ez nem számít, ugye?

A csend hangjai
Elnézést kérek Leo késése miatt – én mondtam neki, hogy ne kapcsolja be az ébresztőóráját, mert arra mi is felébredünk.
Köszönöm, és szép napot!

Vote it up
210
Tetszett?Szavazzon rá!