Kelly, az én hősöm

Egyes állatok az embereknél jobban érzékelnek bizonyos dolgokat, mások pedig kiváló megfigyelők. Íme, három kutyás sztori

Ötéves kelpie-heeler keverék kutyánk, Kelly minden áldott nap velem jön a szokásos kerítés-ellenőrző határszemlére. Ilyenkor libasorban végigbandukolunk azon a keskeny ösvényen, amely a szomszédunk hátsó kerítése és a patakpart menti, nagyon meredek, tízméteres lejtő között húzódik.

A menetrend mindig ugyanaz: Kelly megy elöl, én követem.

Egyik nap azonban hirtelen megtorpant séta közben, riadtan rám pillantott, majd nyüszíteni kezdett.

Miközben azt kérdezgettem a kiskutyámtól: „Mi a baj? Mi történt?”, hallom, hogy megreccsen egy jókora faág. Felnéztem, s egy másodperc múlva éppen előttünk zuhant le recsegve-ropogva a földre, keresztbe az ösvényen.

Aztán egy másik alkalommal megint csak napi határszemlénket tartottuk, amikor ismét hirtelen megtorpant. Ekkor nem fentről érezte a veszélyt, hanem egy kicsivel előttem állva figyelt valami gyanús mozgó dolgot a száraz fűben.

Megtorpanása okát keresve egy nem túl barátságos barna kígyót vettem észre.

A kutyám valóban az én életmentőm, és a legjobb barátom.
Lorna Boyd

A kertészsegéd
Jenny lányomnak volt egy Elke nevű gyönyörű németjuhásza. Feleségem, Sue és én néha elvittük a kutyát a nyaralónkba, hogy ott kedvére szaladgálhasson.

Egyszer Sue a gyepet rakta rendbe, s a gyomokat egy régi műanyag virágtartóba gyűjtötte. A kutya állandóan ment utána, és figyelte, mit csinál.

Néhány héttel később Elke otthon volt, a városi környezetében, amikor a feleségem észrevett néhány gyomot a gyepen. Elővette a kisvillát, és munkához látott. A kutya eltűnt, majd egy régi virágtartóval került elő, és letette Sue mellé a gyepre.

Bár Sue elismeri, hogy Elke rendkívül okos, hitetlenkedve mesélte el nekem a virágtartók történetét.
Graeme Perryman

A szimatmester
Amikor egy alkalommal meglátogattam a lányomat, Diannát, észrevettem, hogy kétéves dobermann kutyája, Bonnie fel-alá járkál a nappaliban, az egyik konnektor előtt. Aztán egyszer csak kitartó ugatásba fogott.

 – Meg kellene nézned azt a konnektort – mondtam a lányomnak. – Valami nincs rendben vele.

Dianna mindent áramtalanított, kibontotta a konnektort, és kiderült, hogy a vezeték izzik.

Azonnal villanyszerelőt hívtunk, nemcsak azért, hogy a konnektort javítsa meg, hanem hogy ellenőrizze a hálózatot az egész házban. Gondolni sem merek rá, mi történhetett volna velünk Bonnie nélkül. Nagyon okos kutya ő.
Barbara Hoff

Vote it up
219
Tetszett?Szavazzon rá!