Kenyérlángos

Langalló és pompos néven is ismert, de nem is a neve a fontos, hanem az íze

Hasonló receptek

VÉKONY TÉSZTA
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg nullás liszt 1,5 dkg élesztő ¾ kiskanál só 1,2 dl langyos víz olívaolaj

Elkészítés
1. A lisztet egy edénybe szitáljuk. Az élesztőt és a sót alaposan elkeverjük a vízzel, majd a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük.

2. A tésztát labdává gyúrjuk, majd melegebb helyen letakarva néhány óra alatt a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, belisztezett felületen kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk.

VASTAG TÉSZTA
Hozzávalók 4 személyre
3,2 dl víz 2 kiskanál porélesztő 0,5 kiskanál cukor 50 dkg liszt 2 evőkanál olívaolaj 2 kiskanál só

Elkészítés
1. Az élesztőt elkeverjük 3 evőkanál cukros vízzel, és 10 percig állni hagyjuk.

2. A lisztet egy nagyobb edénybe szitáljuk. A közepén kialakított mélyedésbe tesszük az olajat, a sót és a felfuttatott élesztőt, majd fokozatosan adagolva a maradék vizet is.

3. Tésztává gyúrjuk, majd konyharuhával letakarva, melegebb helyen a duplájára kelesztjük.

4. Amikor megkelt, kétfelé osztjuk, egyenként téglalappá nyújtjuk, majd egy sütőedénybe téve további 30-40 perc alatt ismét a duplájára kelesztjük.

Vote it up
183
Tetszett?Szavazzon rá!