Kenyérleves

Régen bűnnek tartották, ha valaki a kenyeret a szemétbe dobta, inkább hasznosították a kenyérmaradékot

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 maroknyi friss turbolyalevél 1/2 csokor metélőhagyma 2 vöröshagyma 2 evőkanál zsír 1 l húsleves 8 szelet sötét rozskenyér (száraz) só, bors

Elkészítés
1. A turbolyaleveleket mossuk meg és törölgessük szárazra. Mossuk meg a metélőhagymát is, és vágjuk apróra.

2. A vöröshagymát a serpenyőben felforrósított zsíron pirítsuk meg.

3. Forraljuk fel a húslevest. A rozskenyérszeleteket tegyük egy levesestálba a dinsztelt vöröshagymával együtt.

4. Öntsük rá a húslevest. Fűszerezzük sóval és borssal, majd szórjuk meg az apróra vágott metélőhagymával.

Más változat. Szeleteljünk fel vékonyan egy darab száraz rozskenyeret. Tegyük 1 l húslevesbe, és addig forraljuk, amíg a kenyér meg nem puhul. Sóval és köménymaggal ízesítsük. Mossunk meg egy fél csokor metélőhagymát, vágjuk apróra, kever jük egy simára felvert tojásba, majd öntsük a levesbe.

Vote it up
214
Tetszett?Szavazzon rá!