Kenyérpudding csokival

Nekünk idegen a pudding műfaja, pedig oly egyszerű az elkészítés menete, és olyan finom a végeredmény, hogy érdemes kipróbálni őket

Hasonló receptek

Kenyérpudding, két d-vel. Nincs tévedés! Az „egydés” puding az, amit mi is pudingnak ismerünk. A másik angolszász eredetű, két d-vel írják, és lehet édes, mint a híres karácsonyi pudding vagy sós, mint a híres Yorkshire-pudding. Tegyen egy próbát!

Hozzávalók 4 személyre
vaj az edény kikenéséhez 15 dkg aszalt cseresznye 0,5 dl brandy (vagy almalé) 7 dl tejszín 10 dkg cukor 2 db tojás 2 db tojássárgája 1 kiskanál vaníliakivonat 7 szelet fehér kenyér 12 dkg félédes csokoládé

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra. Kikenünk vajjal nyolc hőálló tálkát. Összekeverjük a cseresznyét a brandyvel, és félretesszük.

2. A tejszínhez adjuk a cukrot, és közepes lángon addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Egy másik edényben összekeverjük a tojásokat a tojássárgájákkal, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukros tejszínt.

3. Belekeverjük a vaníliát, hozzáadjuk a kockára vágott kenyérdarabokat, és 15 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Hozzákeverjük a brandybe áztatott cseresznyét, és az egészet szétosztjuk a kikent tálkákba. Mindegyik adag tetejét megszórjuk az apróra vágott csokoládéval.

4. A tálkákat egy tepsibe tesszük, és annyi forrásban lévő vizet öntünk alá, hogy a tálkák feléig érjen. Kb. 30 percig sütjük, a végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Melegen tálaljuk.

Vote it up
217
Tetszett?Szavazzon rá!