Kepes András

Noha ő az egyik legnépszerűbb magyar tévészemélyiség, manapság már inkább az írásnak és az oktatásnak szenteli az életét

Kapcsolódó cikkek

Három földrészen, három nyelven tanult, mire felvették a pesti bölcsészkarra, ahol magyar-esztétika szakon végzett, aztán továbbtanult Amerikában.

Már 17 éves korában jelentek meg cikkei, majd a rádiónál kezdett el dolgozni, ahonnan 1980-ban a Magyar Televízióhoz került. A legendás Stúdió ’80 egyik alapítója és műsorvezetőjeként ismerte és szerette meg az ország.

Ő tudósított elsőként a nagy filmfesztiválokról, a Nobel-díjátadásokról. Az ő mikrofonja előtt szólaltak meg először magyar képernyőn a világsztárok, köztük Woody Allen, Glenn Close, Denis Hopper, Sophia Loren és Marcello Mastroianni.

A rendszerváltás után megfordult mindkét nagy kereskedelmi csatornánál, de visszatért a "királyi" televízióhoz is. Az 1980-as évek közepe óta rendszeresen előad külföldi és hazai egyetemeken, főiskolákon, most a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Kommunikációs és Művészeti Kar dékánja.

Számos remek könyvet is írt, például legutóbb a Tövispusztát.

Vote it up
289
Tetszett?Szavazzon rá!