Kettős szerepben

Tudta, hogy egy kis mikrózás után több citromlevet facsarhat? Vajon milyen praktikákra alkalmasak még háztartási eszközeink?

Mikrohullámú sütő A húsz másodpercig mikrózott citromból több levet facsarhat, mint ha közvetlenül a hűtőből elővéve vágja föl. Vegetáriánusok, figyelem! A rövid ideig mikrózott zöldségvagdalt azután kevesebb grillezést igényel, összességében hamarabb elkészül.

Kis szivacsot, törlőruhát és műanyag vágódeszkát fertőtleníthet és szagtalaníthat, ha néhány csepp ecettel vagy citromlével kevert vízbe áztatja, majd egy percig mikróban melegíti.

Fagyasztó Ruhát vagy asztalterítőt akár ráragadt rágógumitól, akár gyertyanyomoktól egyszerűen megszabadíthat, ha körülbelül fél órára a mélyhűtőbe helyezi. Ezalatt a viasz, illetve rágógumi keményre dermed, és tompa késsel lepattintható.

A megfolyásra hajlamos gyertyát csöpögésmentessé varázsolhatja, ha alufóliába vagy folpackba csomagolva a fagyasztóban tárolja.

Hűtő A vászon- és selyemholmit szép simára vasalhatja, ha megakadályozza, hogy a textilszálak kiszáradjanak. A belocsolt vasalnivalót nejlontasakba zárva akár egy napig hagyja a hűtőszekrényben, utána sokkal könnyebben boldogul vele.

Vote it up
419
Tetszett?Szavazzon rá!