Kezelje magát masszázzsal!

Sajnos a profi masszázs drága, de íme, hét trükkös „masszázs”, amellyel ön is csökkentheti a stresszt és feldobja a hangulatát

Tanulmányok igazolják, hogy az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb stresszcsökkentő módszer a rendszeres masszázs. Ám a profi masszőr sokba kerül, párja pedig rendszerint csak hosszas könyörgés után áll kötélnek. Itt az ideje tehát, hogy saját kezébe vegye az irányítást. Bemutatunk néhány trükköt és technikát, amellyel saját magát masszírozhatja fittebbé

Dagasszon
Ha izmaira, mint dagasztásra váró tésztára gondol, megérti, hogyan működnek a nagy sűrűségű masszázshengerek. Az általában 13 cm vastag és 30-91 cm hosszú hengerekre rá kell feküdni, és ide-oda gurulva masszírozni a fájós hátat vagy lábat. Ha olcsóbbat keres, próbáljon ki egy vízinudlit, egy sodrófát vagy egy tiszta festékhengert.

Golyózza ki magát
Töltsön meg egy tépőzáras táskát üveggolyókkal, és tegye íróasztalánál a földre. Időnként vegye le a cipőjét és masszírozza ki magából a stresszt. (Hosszú értekezleteken felülmúlhatatlan!)

Babra megy a játék
Öntsön zárt papucsába egy kevés apró szemű, nyers babot, és élvezze a lábmasszázst takarítás közben.

Vízi masszázs a fürdőszobában
Aki olyan szerencsés, hogy masszázskádja van, annak nem is kell mondani, milyen jó a hidroterápia. Azonban bárki más is masszírozhatja az erősre állított zuhannyal a fejbőrét, az arcát, a nyakát, a vállát, de akár a derekát, a talpát vagy bármelyik sajgó izmát.

Zoknis rizs
Fogjon egy zoknit (de ne legyen lyukas!), töltsön bele rizst, és kösse be a zokni száját. Mikróban melegítse 60-90 másodpercig, majd helyezze fájós izmára. Meg fog lepődni, milyen megkönnyebbülés járja át. A zoknit nem kell kiüríteni, többször is fel lehet használni.

Labdázzon
Szinte mindenfajta labda alkalmas masszázsra. Gurítson le-fel golflabdát a lábán, enyhítse a fájdalmat a vállában vagy a combjában baseball-labdával. Tegyen két teniszlabdát egy zokniba, kösse be a zokni száját, és a földön vagy a falnál görgesse végig rajta a gerincét.

Masszíroztassa magát háziállatával
Ez meglepően hangzik, de meglepően jó is! A kisebb kutyák a legalkalmasabbak erre. Feküdjön a földre arcát lefelé fordítva, és kérjen meg valaki, hogy ismételgessen egy parancsszót (mondjuk „Masszázs!”), illetve valamilyen csemegével vegye rá kedvencét arra, hogy sétáljon végig a hátán. Egy idő után elég lesz lefeküdni és kimondania a parancsszót, s beindulnak a csodamancsok. A cicák remek melegítőpárnák lehetnek. Idomítsa be, hogy a másszon a hátára és ott gömbölyödjön össze. Ön is dorombolni fog.

Vote it up
245
Tetszett?Szavazzon rá!