Királyok káposztasalátája

Nem túlzás a név: fejedelmi étek, ráadásul akár a kilók elleni csatában is bevethető

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
5 evőkanál fehérborecet 4 evőkanál extra szűz olívaolaj 4 gerezd fokhagyma 10 szál kakukkfű (csokorba kötve) 3 dl víz vagy zöldségalaplé 1 fej lila hagyma 50 dkg fejes káposzta 2 db zsenge cukkini 24 dkg friss vagy mirelit zöldborsó 2 kiskanál frissen aprított kapor 2 kiskanál őrölt édesköménymag 1 db citrom leve só, bors

Elkészítés
1. Az ecetet, az olajat, az apróra vágott fokhagymát és a kakukkfüvet elkeverjük a vízzel, adunk hozzá egy nagy csipet sót, és forralni kezdjük.

2. Ha már gőzölög (de még nem forr), beletesszük a vékonyan felszelt lila hagymát és a vastag szeletekre vágott káposztát, és fedő alatt, néha megkeverve kb. 10 percig főzzük.

3. A tűzről levéve hozzáadjuk a hosszában félbevágott, majd közepesen vastag szeletekre vágott cukkinit, és fedő alatt hagyjuk kihűlni.

4. A zöldségeket leszűrjük, majd összekeverjük a zöldborsóval, a kaporral és az édesköménnyel. A salátát sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

Vote it up
162
Tetszett?Szavazzon rá!