Kividzsem

A kivi annyi egészségileg hasznos alkotóelemmel rendelkezik, hogy a belőle készült dzsem már-már gyógyszernek tekinthető

Hasonló receptek

A kivi a rák ellen segítő antioxidánsokkal telített kézigránát. C-vitamin, E-vitamin, lutein és réz – mindez ebben a kis gyümölcsben.

Ráadásul C-vitamin-tartalma elengedhetetlen a kollagéntermeléshez. A kollagén segít megőrizni a bőr simaságát és rugalmasságát, így segítséget nyújt a bőrápolásban is.

Az már csak hab a tortán, hogy ugyancsak C-vitamin-tartalmának köszönhetően fáradtság ellen is jó.

Hozzávalók 4 személyre
1 kg kivi 40 dkg cukor

Elkészítés
1. A kivit meghámozzuk, feldaraboljuk és egy lábosba tesszük.

2. Hozzáadjuk a cukrot, és közepes lángon forralni kezdjük.

3. Kb. 30 percig folyamatosan kevergetve főzzük.

4. Melegen befőttesüvegbe töltjük, majd amikor kihűlt, lezárjuk az üveget.

Vote it up
310
Tetszett?Szavazzon rá!