Klasszikus brassói aprópecsenye

Teljesen a sajátunknak érezzük a brassóit, ám jobb ha tudja: az eredeti recept még jobb

Hozzávalók
20 dkg kolozsvári szalonna 25 dkg vöröshagyma 2 fej (!) fokhagyma 70 dkg szűzpecsenye (!) 60 dkg burgonya olaj a sütéshez só, bors kevés víz

Elkészítés
1.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon vagy zsíron félig megsütjük. Összevágjuk a hagymát, és az apróra vágott fokhagymával együtt a szalonnához adjuk és megdinszteljük.

2. A húst kockára vágjuk, sózzuk, alaposan borsozzuk, majd hozzáadjuk a szalonnás hagymához, és készre pirítjuk.

3. A krumplit kockára vágjuk, majd olajban ropogósra sütjük, és egy kanál vízzel együtt hozzákeverjük a raguhoz.

Vote it up
237
Tetszett?Szavazzon rá!