Klasszikus egészben sült csirke

A húsételek között az első helyet ostromolja a csirke. A képet elnézve méltán

Hozzávalók 4 személyre
2 db egész csirke (kb. 1,5 kg) 1 db citrom 8 gerezd fokhagyma 4 szál rozmaringágacska 2 evőkanál liszt 6 dl csirkealaplé

A marinádhoz: 4 evőkanál frissen aprított rozmaring 1 dl citromlé 1 dl olívaolaj nagy szemű só zúzott fekete bors

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy nem fémből készült edényben összekeverjük a marinád hozzávalóit. A csirke hasüregét átkenjük a marinád felével, belerakjuk a citromot, a rozmaringot és a fokhagymát, majd kötözőspárgával összekötjük a combvégeket.

2. Ujjunk segítségével a húst kívülről is bekenjük egy kis marináddal, majd tepsibe helyezzük, és meglocsoljuk a maradék páclével. Sütőben 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük, majd az edényből kivéve melegen tartjuk.

3. A kisült szaftból 1 evőkanálnyit alacsony lángon felhevítünk, hozzáadjuk a lisztet, és 5-7 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

4. A rántást állandó keverés mellett az alapléhez adjuk, és 5 perc alatt közepes lángon beforraljuk. A csirkét az öntettel tálaljuk.

Vote it up
154
Tetszett?Szavazzon rá!