Klasszikus gyümölcskenyér

Magában is csodás, de vajjal mindenkit végképp levesz a lábáról

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
0,5 dl rum 10 dkg mazsola 3 db tojás 13 dkg kristálycukor 15 dkg puha vaj + a formába 18 dkg liszt + a formába 1,5 kiskanál sütőpor 20 dkg aszalt gyümölcs 5 dkg porcukor

Elkészítés
1. A rumot egy kevés forró vízzel felengedjük, és beáztatjuk a mazsolát. A tojást összekeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a lágy vajat, és hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport.

2. A gyümölcsöket felkockázzuk, és megforgatjuk a porcukorban, majd a rumba áztatott mazsolával együtt hozzáadjuk a lisztes masszához.

3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A masszát egy kivajazott és vékonyan kilisztezett őzgerincformába kanalazzuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

4. A hőmérsékletet 120 °C-ra csökkentjük, és további 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd a formából kivesszük és felszeleteljük.

Vote it up
233
Tetszett?Szavazzon rá!