Hozzávalók 4 személyre
0,5 dl rum • 10 dkg mazsola • 3 db tojás • 13 dkg kristálycukor • 15 dkg puha vaj + a formába • 18 dkg liszt + a formába • 1,5 kiskanál sütőpor • 20 dkg aszalt gyümölcs • 5 dkg porcukor
Elkészítés
1. A rumot egy kevés forró vízzel felengedjük, és beáztatjuk a mazsolát. A tojást összekeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a lágy vajat, és hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport.
2. A gyümölcsöket felkockázzuk, és megforgatjuk a porcukorban, majd a rumba áztatott mazsolával együtt hozzáadjuk a lisztes masszához.
3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A masszát egy kivajazott és vékonyan kilisztezett őzgerincformába kanalazzuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
4. A hőmérsékletet 120 °C-ra csökkentjük, és további 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd a formából kivesszük és felszeleteljük.
Hozzászólás