Hozzávalók 4 személyre
1 adag leveszöldség • 50 dkg sertéscsont • 75 dkg sertésláb • 75 dkg sovány sertéshús • só • 1 babérlevél • bors • ecet, ízlés szerint • 1 zacskó zselatin • 3 sárgarépa • 1 savanyú uborka • 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
1. Tisztítsuk, majd mossuk meg a leveszöldséget. Mossuk meg a sertéscsontokat, a sertéslábat és a húst. Tegyük mindhármat a leveszöldséggel együtt egy nagy fazékba, öntsünk rá bőséges mennyiségű vizet, és sózzuk meg. Adjuk hozzá a babérlevelet.
2. Főzzük fedő alatt alacsony hőfokon másfél óra hosszat, amíg a hús meg puhul. Csontozzuk ki a húst, és vágjuk kisebb darabokra. Tegyük hideg helyre.
3. Szűrjük le a levest. Ízesítsük borssal és ízlés szerint ecettel. Ezután keverjük el benne alaposan a zselatint, és hagyjuk a levest kocsonyásodni. Szedjük le a zsírját, majd újra forraljuk fel.
4. Eközben tisztítsuk meg a sárgarépát, mossuk meg, és vékonyan karikázzuk fel. Az uborkát is vágjuk karikákra.
5. Mossuk meg a petrezselymet, itassuk le róla a vizet, és vágjuk apróra. Tegyük a húst egy tálba, vagy tálaljunk ki adagokat kis tálkákba. Osszuk el egyenletesen a sárgarépát, az uborkát és a petrezselymet. Öntsük rá a kocsonyalét. Hagyjuk megdermedni.
Hozzászólás