Kocsonya

Manapság kevesen veszik a fáradságot, hogy kocsonyát készítsenek házilag. Ha ön igen, próbálja ki ezt a feldúsított receptet

Hozzávalók 4 személyre
1 adag leveszöldség 50 dkg sertéscsont 75 dkg sertésláb 75 dkg sovány sertéshús 1 babérlevél bors ecet, ízlés szerint 1 zacskó zselatin 3 sárgarépa 1 savanyú uborka 1 csokor petrezselyem

Elkészítés
1. Tisztítsuk, majd mossuk meg a leveszöldséget. Mossuk meg a sertéscsontokat, a sertéslábat és a húst. Tegyük mindhármat a leveszöldséggel együtt egy nagy fazékba, öntsünk rá bőséges mennyiségű vizet, és sózzuk meg. Adjuk hozzá a babérlevelet.

2. Főzzük fedő alatt alacsony hőfokon másfél óra hosszat, amíg a hús meg puhul. Csontozzuk ki a húst, és vágjuk kisebb darabokra. Tegyük hideg helyre.

3. Szűrjük le a levest. Ízesítsük borssal és ízlés szerint ecettel. Ezután keverjük el benne alaposan a zselatint, és hagyjuk a levest kocsonyásodni. Szedjük le a zsírját, majd újra forraljuk fel.

4. Eközben tisztítsuk meg a sárgarépát, mossuk meg, és vékonyan karikázzuk fel. Az uborkát is vágjuk karikákra.

5. Mossuk meg a petrezselymet, itassuk le róla a vizet, és vágjuk apróra. Tegyük a húst egy tálba, vagy tálaljunk ki adagokat kis tálkákba. Osszuk el egyenletesen a sárgarépát, az uborkát és a petrezselymet. Öntsük rá a kocsonyalét. Hagyjuk megdermedni.

Vote it up
464
Tetszett?Szavazzon rá!