Kolbászos-paprikás quiche

Nem egy villámétel ez a sok-sok kolbásszal megrakott omlós sós tészta, de megéri belefektetni az időt

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
20 dkg liszt + a nyújtáshoz 5 dkg mandulaliszt (vagy finomra őrölt mandula) 1 csipet só 11 dkg vaj + a formába 1 db tojás 1 db tojásfehérje

A feltéthez: 1 evőkanál víz 25 dkg spenót 50 dkg kolbász 10 dkg reszelt sajt 12 dkg sült paprika (konzerv) 2,5 dl tejszín 4 db tojás 1 kiskanál só 0,25 kiskanál bors

Elkészítés
1.
A kétféle lisztet és a sót összekeverjük, elmorzsoljuk a kisebb darabokra vágott vajjal, majd hozzádolgozzuk a tojást.

2. A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk, labdát formázunk belőle, majd koronggá lapítjuk, és műanyag fóliába csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

3. A tésztát kinyújtjuk, majd kibéleljük vele egy 20 cm átmérőjű kivajazott quiche-forma alját és oldalát. A túllógó részeket levágjuk, és a tésztát fél órára ismét a hűtőbe tesszük.

4. Ezután sütőpapírt fektetünk rá, nehezéknek rizst vagy babot szórunk rá, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük. Ekkor a sütőpapírt eltávolítjuk, a tésztát néhány helyen villával megszurkáljuk, és további 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután vékonyan megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, és félretesszük hűlni.

5. A vajat közepes lángon megolvasztjuk, a spenótot 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk benne, majd amikor kihűlt, alaposan kinyomkodjuk.

6. Az előbbi serpenyőt felforrósítjuk, a felkarikázott kolbászt 4-5 percig pirítjuk benne, majd összekeverjük a spenóttal, a sajttal és a lecsepegtetett és apróra vágott sült paprikával.

7. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A kolbászos keveréket a tésztára kanalazzuk. A tejszínt összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, majd a spenótos-kolbászos keverékre öntjük.
 

Kíváncsi további quiche-receptekre is? Kattintson!

Vote it up
2
Tetszett?Szavazzon rá!