Kolbászos-rizses leveske

Vigyázat! Becsapós leves: könnyűnek látszik, mégis megtelünk

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál olívaolaj 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db póréhagyma 15 dkg kolbász 20 dkg rizs 2,5 dl fehérbor 1,5 l csirkealaplé 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv) 2 evőkanál turbolya (tetszőleges) 20 dkg mozzarella só, bors

Elkészítés
1. Az olajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a vékonyra szelt fokhagymát, a felkarikázott pórét és a kolbászt, és addig sütjük, míg a kolbászkarikák meg nem pirulnak (kb. 6-8 perc).

2. Hozzáadjuk a rizst, 2 percig kevergetjük, majd kis lángon hozzáadjuk a bort és 2,5 dl alaplét, és további 1-2 percig főzzük.

3. Ezután hozzáadjuk a maradék alaplét és a paradicsomot, nagy lángon 20 percig forraljuk, majd sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk a turbolyával és a darabokra tört mozzarellával.

Vote it up
174
Tetszett?Szavazzon rá!