Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál olívaolaj • 1 db vöröshagyma • 2 gerezd fokhagyma • 1 db póréhagyma • 15 dkg kolbász • 20 dkg rizs • 2,5 dl fehérbor • 1,5 l csirkealaplé • 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv) • 2 evőkanál turbolya (tetszőleges) • 20 dkg mozzarella • só, bors
Elkészítés
1. Az olajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a vékonyra szelt fokhagymát, a felkarikázott pórét és a kolbászt, és addig sütjük, míg a kolbászkarikák meg nem pirulnak (kb. 6-8 perc).
2. Hozzáadjuk a rizst, 2 percig kevergetjük, majd kis lángon hozzáadjuk a bort és 2,5 dl alaplét, és további 1-2 percig főzzük.
3. Ezután hozzáadjuk a maradék alaplét és a paradicsomot, nagy lángon 20 percig forraljuk, majd sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk a turbolyával és a darabokra tört mozzarellával.
Hozzászólás