Kolbászos töki pompos

Otthon is felidézheti a vásárok, fesztiválok tán legnépszerűbb finomságát, a kenyérlángost

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
25 dkg nullás liszt 1,5 dkg élesztő 0,75 kiskanál só 1,2 dl langyos víz olívaolaj

A feltéthez: 4 evőkanál paradicsompüré 8 dkg szeletel szalámi (vagy sonka) 8 dkg kolbász 1 db hegyes erős paprika 10 dkg reszelt sajt 10 dkg mozzarella

Elkészítés
1.
A lisztet egy edénybe szitáljuk. Az élesztőt és a sót alaposan elkeverjük a vízzel, majd a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük.

2. A tésztát labdává gyúrjuk, majd melegebb helyen letakarva néhány óra alatt a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, belisztezett felületen kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk.

3. A tészta tetejét megkenjük a paradicsompürével, elrendezzük rajta a szalámit, a felkarikázott kolbászt és a paprikát, majd megszórjuk a reszelt sajttal, ráhelyezzük a szeletekre vágott mozzarellát, és 230 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Vote it up
87
Tetszett?Szavazzon rá!