Hozzávalók 4 személyre
1 fej káposzta • olaj • 50 dkg darált hús • 1 fej vöröshagyma • 10 dkg füstölt kolbász • só • 0,5 kiskanál őrölt kömény • 15 dkg rizs • 3 dl tejföl • 2 szem paradicsom
Elkészítés
1. A káposztát csíkokra vágjuk, és egy kevés olajon kicsit megfonnyasztjuk. A darált húst az apróra vágott hagymával és a karikára vágott kolbásszal együtt kevés olajon addig sütjük, míg a hús kifehéredik. Ekkor megsózzuk és megszórjuk az őrölt köménnyel.
2. A rizst forró vízben puhára főzzük. Egy hőálló edény alját kibéleljük a káposzta felével, erre egy réteg húst rakunk, rákanalazzuk a rizst, majd újabb réteg hús következik, végül a tetejére a maradék káposzta.
3. Rákanalazzuk a tejfölt, és paradicsomkarikákkal díszítjük. 180 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük.
Hozzászólás