Kolozsvári rakott káposzta

Sok munkával jár, és sok lesz utána a mosogatnivaló, de nem kérdés, hogy megéri

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 fej káposzta olaj 50 dkg darált hús 1 fej vöröshagyma 10 dkg füstölt kolbász 0,5 kiskanál őrölt kömény 15 dkg rizs 3 dl tejföl 2 szem paradicsom

Elkészítés
1. A káposztát csíkokra vágjuk, és egy kevés olajon kicsit megfonnyasztjuk. A darált húst az apróra vágott hagymával és a karikára vágott kolbásszal együtt kevés olajon addig sütjük, míg a hús kifehéredik. Ekkor megsózzuk és megszórjuk az őrölt köménnyel.

2. A rizst forró vízben puhára főzzük. Egy hőálló edény alját kibéleljük a káposzta felével, erre egy réteg húst rakunk, rákanalazzuk a rizst, majd újabb réteg hús következik, végül a tetejére a maradék káposzta.

3. Rákanalazzuk a tejfölt, és paradicsomkarikákkal díszítjük. 180 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük.

Vote it up
295
Tetszett?Szavazzon rá!