Koncz Zsuzsa

Többek közt arra voltunk kíváncsiak, milyen zenét hallgat a népszerű énekesnő. Videónkból az is kiderül, mit üzen az olvasóknak

A Kossuth-díjas előadóművész, aki a Francia Becsületrend lovagja is, a hatvanas évek elején, a Magyar Televízióban amatőrök számára meghirdetett első Ki mit tud? vetélkedőn tűnt fel, ahol gimnáziumi osztálytársnőjével, Gergely Ágival mint a „két Gézengúz” aratott sikert.

A tévészereplés után megkeresték az akkor még amatőr sztárzenekarok: az Omega, majd az Illés, végül a Metro, amelyekkel a következő években énekelt.

Pályafutásának meghatározó pillanata az 1967-ben készült Ezek a fiatalok című film főszerepe is. Az óriási közönségsikert elérő film egyben hű dokumentuma egy mára történelemmé lett kornak, egy generáció, egy új életérzés megjelenésének.

A Prima Primissima díjjal is kitüntetett Koncz Zsuzsa dalaiból azóta is ugyanaz a szenvedély és erő sugárzik, amely immár generációkat köt le és vonz magával. Ennek köszönhetően ma is szeretet és tisztelet övezi munkásságát.

Az alábbi videóban azt is elárulja, mit tenne, ha bármi hatalmában állna.

Vote it up
616
Like this Article?Vote it up