Konfitált kacsa

Olyan finomkodó szó a konfitálás, de jól hangzik az alliteráció, talán ezért mondjuk az abálás helyett

Hozzávalók
6 dkg só 1 evőkanál reszelt narancshéj 5 csillagánizs 3 rúd fahéj 4 gerezd zúzott fokhagyma 3 dkg reszelt gyömbér 1 kiskanál szecsuani bors 4 bőrös kacsacomb 2 l étolaj citromgerezdek a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A sót a narancshéjjal, a csillagánizzsal, a fahéjjal, a fokhagymával, a gyömbérrel és a szecsuani borssal egy mozsárban összetörjük, alaposan bedörzsöljük vele a kacsacombokat, majd letakarva 2 órára hűtőbe tesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 100 °C-ra. A húst a hűtőből kivéve hideg vízzel leöblítjük, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük.

3. Az olajat felmelegítjük 100 °C-ra (maghőmérővel vagy cukorhőmérővel ellenőrizzük), majd belerakjuk a húst, és a sütőben lefedve 2 órán át sütjük, míg a hús meg nem puhul. A kacsát az olajból kivéve félretesszük hűlni.

4. Egy serpenyőt magas lángon felhevítünk, majd a kacsacombokat 3-4 percig sütjük benne, míg bőrük ropogósra nem sül. Citromgerezdekkel tálaljuk.

Vote it up
124
Tetszett?Szavazzon rá!