Konfitált kacsacombok gratinírozott burgonyával

Ráadásul vörösboros körtével. Ne ijedjen meg az idegen szavaktól, mert jót jelentenek

Hozzávalók 4 személyre
5 db kacsacomb 1 kg kacsazsír 1 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma

A páchoz: 3 dkg durva szemű tengeri só frissen őrölt fekete bors 1 szál rozmaring

A burgonyához: 1 kg sárga húsú burgonya 3 dl húsalaplé só • bors

A körethez: 4 dl vörösbor 5 db szegfűszeg 0,5 db narancs héja és leve 2 kanál akácméz 4 db körte kevés vaj

Elkészítés
1.
A kacsacombokat bedörzsöljük a tengeri sóval, a fekete borssal és a friss rozmaringgal, és lefedve 24 órán keresztül a hűtőben érleljük.

2. A kacsazsírt az apróra vágott hagymával és fokhagymával felmelegítjük, beletesszük a combokat (úgy, hogy a zsír teljesen ellepje őket), és 120 °C-os sütőben puhára sütjük.

3. A vörösbort a szegfűszeggel, a narancshéjjal, a narancslével, a sóval és a mézzel felforraljuk, majd a körtéket lassú tűzön félpuhára főzzük benne. A fűszereket kivesszük, a körtéket 4-5 órán át a borban hagyjuk, majd a kacsa mellé tálaljuk. Előtte a levet visszaforraljuk, kevés hideg vajjal besűrítjük, és a körtékre locsoljuk.

4. A megtisztított és vékonyra szelt burgonyát egy tepsiben szétterítjük, hozzáadjuk az alaplét és egy kis kacsazsírt, majd sózzuk, borsozzuk. 150 °C-on 40 percig sütjük. Tálalás előtt a kacsát visszatesszük a forró sütőbe, hogy a bőre megpiruljon.

Vote it up
70
Tetszett?Szavazzon rá!